Thursday, May 26, 2011

Apa ada dalam hati?

Since blog ni pun bernama Hati Mama Maz so arini Mamaz nak luahkan sedikit dari coretan hati yang terasa tapi tak terlihat. Mamaz tak tau kenapa lately ni Mamaz rase terawang-awang macam fizikal nampak jejak di bumi tapi hati dan fikiran tak tau pergi ke mana.

Ada dua tiga orang jugak la kat pejabat ni yang perasan Mamaz macam orang kene pukau apa orang cakap Mamaz ikut je tanpa bertanya sampaikan Mamaz keluarkan duit kt ATM pahtu kawan pejabat saja nak mengusik kononnye nak amik duit kat tangan Mamaz,yang peliknya Mamaz hulur je duit tu kt dia nasiblah dia jujur sekadar nak mengusik.

itu belum lagi kejadian kat rumah,Mamaz tak tau kenapa kekadang tanpa sedar Mamaz buat sesuatu seperti 'tuuuutttt(sensored la plak!sorry...). Satu lagi kejadian di ofis Mamaz nak solat lepas amik wuduk terus pki kain telekung tapi telekung atasnye tak pakai....hmmm.....apalah yang ada dalam kepala ni ek?

Mungkin banyak sangat benda yang nak difikirkan kot....baru sekejap ni Mamaz rasa rindu sgt kat seseorang tapi Mamaz rasa Mamaz tak dapat miliki hati dia cuma fizikal dia sahaja yang dapat Mamaz miliki.betul ker?

sesiapa yang baca blog ini esp post ni smpi ayat ni tolonglah doakan Mamaz dapat menguruskan segalanya dengan lancar...Amin.

Wednesday, May 25, 2011

Unbreak My Heart

Don't leave me in all this pain

Don't leave me out in the rain

Come back and bring back my smile

Come and take these tears away

I need your arms to hold me now

The nights are so unkind

Bring back those nights when I held you beside me
1-Un-break my heart

Say you'll love me again

Un-do this hurt you caused

When you walked out the door

And walked outta my life

Un-cry these tears

I cried so many nights

Un-break my heart, my heart

Take back that sad word good-bye

Bring back the joy to my life

Don't leave me here with these tears

Come and kiss this pain away

I can't forget the day you left

Time is so unkind

And life is so cruel without you here beside me

(repeat 1)

Ohh, oh

Don't leave me in all this pain

Don't leave me out in the rain

Bring back the nights when I held you beside me

(rpt 1 exept last line)

Un-break my

Un-break my heart, oh baby

Come back and say you love me

Un-break my heart

Sweet darlin'

Without you I just can't go on

Can't go on

Tuesday, May 24, 2011

ACID - Precaution

1.                  Clean that part of the body fast and wash off the acid with as much water as possible because timing is very critical here. The longer you delay cleaning it, the more serious will be the damage and the scarring.
2.                 Get a lot of water and stay under water for at least 15 minutes, preferably 30 minutes, and then change your clothes and only after that should you go and seek medical attention.
3.                 If sodium bicarbonate (baking powder) was available, the victims could also mix it with the water and apply on the affected area to neutralize the acid''s effects.
4.                 In the worst-case scenario, where no water is available, wipe the affected area clean as much as possible.

Monday, May 23, 2011

What you may not know about doing laundry

By Sarah Stebbins

Clothing and Outerwear
Button-Down Shirts.

Unbutton the shirt.
Unfasten all buttons, including the tiny ones at the collar, before laundering. Otherwise, the agitation in the machine and the weight of other garments may cause buttonholes to tear.
See More: Surprising Cleaning New Uses
Apply a stain remover. It's a good idea to pretreat collars every time you wash them. "Once stains from body oils build up, they are very difficult to remove," says Chris Allsbrooks, a textile analyst at the Drycleaning & Laundry Institute, in Laurel, Maryland. Use a stain remover or spot-clean with a mixture of water and liquid detergent. Pour it over the area, then rub with a soft toothbrush. It's especially important to spot-clean permanent-press shirts and other items that have been treated with resins so they retain their shape, because these fabrics tend to hold soiling.
See More: Laundry New Uses for Old Things
Use the permanent-press setting. Wash permanent-press shirts with all-purpose detergent on the permanent-press setting, which is gentler than the regular one, uses warm or hot water, and has a long cool-down rinse to further minimize wrinkling. Opt for the dryer's permanent-press feature, which has a cool-down period at the end. Wash non-permanent-press shirts on the regular cycle in cold or warm water.
See More: Organizing New Uses for Old Things

Wash cotton blends on gentle.
Many knits made of cotton, synthetics, or blends can be machine-washed in cold or warm water on the gentle cycle with all-purpose or mild detergent. To combat wrinkles and stiffness, dry items on low for 5 to 10 minutes before laying them flat on a mesh sweater rack or a towel.

Use a zippered pillowcase for delicates.
Place a wool, cashmere, or fine cotton sweater in a zippered pillowcase; wash on the delicate cycle with cold water and lay flat to dry.

Test silk sweaters for colorfastness. Delicate knits, like crochet and silk, are a different story: Dry-clean these, or test for colorfastness (to see if the color will bleed, place a dab of detergent on a dip a cotton swab in detergent and hold it on the fabric for two minutes) and hand-wash in cold water with mild detergent. Some knits may stretch out; reshape after washing and lay flat to dry.
See More: How to Speed Clean Your Kitchen


Never lose a sock again. One of the most frustrating aspects of doing laundry is the number of socks that suspiciously go missing. Forget putting out an APB: Simply pin each pair together before throwing it in the machine. No sorting, no matching necessary afterward.
See More: Quick Cleaning Solutions for Every Room


Wash jeans in cold water.
Most denim is top-dyed, meaning only the surface of the fibers is colored. To keep jeans from fading or acquiring white streaks, wash in small loads in cold water (with more water than clothes) with all-purpose detergent. This cuts down on abrasion, says Allsbrooks.

Stretch the legs to prevent shrinkage.
"It's common for jeans to shrink in length" when washed, says Steve Boorstein, author of The Clothing Doctor's 99 Secrets to Clothing Care (Fashion Media Group, $5, Hold them by the waistband and legs and gently stretch them vertically before drying. Dry on low or medium heat; overdrying causes unnecessary wear and tear, so take jeans out when the legs are done but the seams and the waistband are slightly damp.

See More: The Worst Cleaning Jobs Made Easy

Hats and Gloves

Wash knit hats and gloves like sweaters.
Follow the same instructions based on different fabric types. Cotton blends can be machine-washed cold on delicates, wool and cashmere on the delicate cycle with cold water, and so on.

Spot-clean structured hats.
Newsboy and baseball caps could become misshapen so its best to keep them out of the washing machine.

Hand-wash leather-trimmed gloves.
You can hand-wash gloves with small sections of leather if the leather is the same color as the knit; otherwise bleeding may be a problem. To dry, insert the handle of a wooden spoon in one finger and set the spoon end in a vase. This will help the glove retain its shape. 

See More: How to Solve 19 Kitchen Cleanup Conundrums
Down and Polyester Coats

Wash adult coats in warm water.
You can wash down coats in front-loading machines with a mild powder detergent and warm water on the gentle cycle. (If you have a top-loader, take these coats to a dry cleaner; most top-loaders have agitators that can compress and displace down filling and prevent pieces from tumbling freely.)

Use towels for speed drying.
Smaller items, like children's jackets, whether filled with down or polyester, can go in a front- or top-loader on the gentle cycle; tumble dry on low. Put a few clean, dry towels in the dryer to help soak excess moisture and speed drying.


Wednesday, May 18, 2011

Antara tip-kewangan terbaru

Antara tip-kewangan terbaru: "

Berikut adalah antara tip-kewangan terbaru yang saya dapat. Mudahan dapat memberi manfaat…

Biar hidup sederhana, rumah sederhana, kereta sederhana, tetapi tak berhutang. daripada hidup mewah, rumah besar, kereta hebat, tapi hutang keliling pinggang dan terkejar2 nak bayar payment setiap bulan! ramai orang ‘kaya’ hidup gini

Bagi yg dah berkeluarga, pengurusan wang adalah tanggungjawab semua- suami/isteri & anak2. kalau anda bijak urus wang, tapi ahli keluarga lain tak pandai- bocor juga. Sering bawa berbincang isu wang dgn pasangan. Mula didikan wang anak2 pada umur yang muda- galakkan mereka menabung & hargai wang yg diberi. Bila bebas kewangan bukan anda sorang2 tetapi satu keluarga

Awal tahun, kita sering ada matlamat kewangan. Seperti, pendapatan bertambah dengan 30%… atau tambahkan keuntungan perniagaan kepada RMxxxxx dan sebagainya. Sering fokus pada berapa banyak kita nak DAPAT. Jangan lupa juga, matlamat berapa banyak kita nak JIMAT! Kerana kalau banyak yang kita DAPAT, tapi tak banyak yang kita JIMAT- tak guna juga

Apa sahaja yang tidak diingini terjadi, yakin bahawa ada hikmah sebaliknya! Sekiranya tertutup satu pintu rezeki, terbuka lagi beberapa tingkap rezeki!

Prioroti utama adalah lindungi diri sendiri dulu dengan simpanan kecemasan sekurang-kurangnya untuk menyara diri (dan keluarga) 3-6 bulan. baru fikirkan, nak melabur, atau nak mulakan perniagaan (yang memakan modal besar) atau beli barangan besar seperti rumah atau kereta baru. Nama pun simpanan kecemasan…kalau takde, memang bahaya untuk diri!

Allah is always by your side, Insha Allah, Insha Allah, Insha Allah


Farred Property


by MY Baby Store on Thursday, April 28, 2011 at 10:30am
1. Telefon isteri dari tempat kerja untuk bertanya khabar, memberitahu sesuatu yang menarik atau sekadar ingin menyatakan "I Love You".

2. Ucapkan kata-kata sayang sekurang-kurangnya dua kali sehari.

3. Sekali sekala Tolong kemaskan katil dan bilik tidur.

4. Tolong terbalikkan stokin atau seumpamanya untuk memudahkan isteri mencuci. Tolong buang sampah tanpa disuruh.

5. Bila keluar out station, telefon isteri untuk memberitahu nombor telefon tempat penginapan dan memberitahu yang kita sudah selamat sampai.

6. Tunjukkan kepimpinan yang baik, suami adalah ketua rumahtangga dan pendidik.

7. Berdiskusi dari semasa kesemasa, jangan ketepikan pendapat isteri.

8. Sentiasa kemas, anggun dan wangi sebelum tidur bersama.

9. Sokong pendapat isteri sekiranya beliau bertentangan dengan pendapat orang lain, tetapi hendaklah secara rational bukannya mengiyakan semuanya...... sekiranya pendapat isteri anda salah, betulkannya.

10. Urut-mengurut isteri atau seumpamanya dari masa kesemasa.

11. Peluk dan belai isteri sekali-sekala tanpa implikasi seksual.

12. Sabar dan tenang bila mendengar cerita dan masalah isteri.

13. Pamerkan kasih sayang bila dikhalayak ramai. Jangan abaikan isteri atau tinggalkan beliau jauh bila berjalan.

14. Bila berpegang tangan, jangan biarkan tangan longlai.

15. Buatkan air minuman atau seumpamanya sekali-sekala.

16. Bila makan diluar, jangan harapkan isteri sahaja yang memilih tempat untuk makan.

17. Sabar bila isteri terlambat sedikit atau dengan tiba-tiba ingin menukar baju yang dipakai atau menukar rancangan.

18. Beri perhatian yang lebih pada isteri dari orang lain dikhalayak ramai.

19. Lebihkan isteri anda dari anak-anak.

20. Belikan hadiah kecil dari semasa kesemasa seperti minyak wangi, jamu atau umpamanya, kad-kad ucapan juga dapat mengeratkan lagi hubungan kasih sayang dengan isteri.

Tuesday, May 17, 2011

Yeaayyy...dh boleh berblog semula!!!

hai kawan2,
quite sometimes gak Mamaz tak dapat berblog sebab yang Mamaz pn tak tau kenapa?hehe...
how about u all? hmm...mesti alami benda yang sama gak kn?

Cuti Wesak semalam ade ke mana2 ker? Mamaz mmg dh make appointment dengan TV sebab tgk cite mcm best satu hari la mengadap cite dari pagi Impak Maksima,Cinta Si Pari-pari,Dan Sebenarnya dan Semerah Cinta Stilletto. Cukup jam bekerja kn agaknye?

So itu saja la yang nak dishare....Wsalam.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...